Ter gelegenheid van de Plechtige Openingszitting van het Vlaams Pleitgenootschap nodigde stafhouder Peter Callens op zaterdag 24 november 2018 uit op een concert van GRAINDELAVOIX o.l.v. Björn Schmelzer in de Zavelkerk aan de Grote Zavel in Brussel.

Na afloop van het concert bood de Nederlandse Orde van advocaten bij de balie te Brussel een wandellunch aan in de voormalige nuntiatuur aan de Grote Zavel.

Het befaamde internationale zanggezelschap Graindelavoix bracht negenstemmige polyfonie uit de overgang tussen renaissance en barok, teruggevonden in uitgaven van de drukkerijen van Plantijn en Phalesius, met sinds die tijd niet meer uitgevoerde werken van Duarte Lobo, Orazio Vecchi en Georges de la Hèle.

Graindelavoix is een multidisciplinair gezelschap, gevestigd in Antwerpen, met een fascinatie voor de stem en voor de genealogie van stemrepertoires. Graindelavoix werd opgericht in het begin van de 21ste eeuw door antropoloog en etnomusicoloog Björn Schmelzer. Publieke optredens volgden korte tijd daarna. De eerste opname in 2006 met Ockeghems Missa Caput bij het label Glossa zette het gezelschap onmiddellijk op de internationale kaart. Elk nieuw project vertrekt vanuit een concrete muzikale geste, een repertoire, een werk dat in zich alle elementen draagt van de complexe gelaagdheid van de tijd en de werking van de uitvoeringspraktijken.

Concert & Receptie
  • Locatie event
  • Organisatie event
  • Communicatie event

Content makes it work

Personeelsmagazine, jaarvergadering, bedrijfsfilm, digitale nieuwsbrief,
sociale media campagne of website?

It’s ALL ABOUT CONTENT